EEG undersökning

Jag vet att det var länge sedan jag skrev något. Men har inte haft något att skriva om. Det här är en blogg utan "idag åt vi ägg till frukost" inlägg.

Idag har vi varit på 2 sjukhus. Först var vi på vrinnevie i Norrköping där vi satte om sonden, öppna stäng knappen gick inte att stänga så vi har fått tejpa den för att den inte skulle åka upp. Då passade vi även på att ta längd och vikt. 6138 gram och 60 cm lång ♡
Han är 11 veckor idag.

Efter det var vi på Linköpings lasarett och gjorde EEG undersökning för att kolla om lillen har kramper som man inte kanske ser med bara ögat. Det gick väl lite sådär, han tycker inte riktigt om (inte alls om) att sitta helt stilla. Provsvaren får vi förhoppningsvis när vi ska på återbesök till Vrinnevie nästa vecka.

Tankar och funderingar
Vad svarar man någon på willys när de undrar varför han har sond matning? Man vill ju inte riktigt berätta allt för en helt främmande människa som frågar. Jag brukar bara svara att han har svårt att äta och vi hjälper honom med det. Jag blir inte alls arg eller sur när någon frågar, dom menar ju inget illa.

Men en sak som gjorde mig sur var något min mamma var med om när hon var barnvakt till Gustav. De var och handlade och en pojke på ungefär 5 år fråga varför han hade en slang i näsan. Gubben som pojken var med svarade då att han var utvecklingsstörd. Men då fick han en utskällning av min mamma som sa att han hade svårt att äta. Man säger inte så om man inte vet någonting om situationen. Nu vet vi ju inte vad Gustavs kromosom förändring har för betydelse för honom i framtiden och kanske han blir lite förståndshandikappad, men det ska ändå inte komma från någon som inte vet ett dyft.

Nu ska vi ha myskväll med farfar som är på besök.
Hoppas på att han sover lite bättre inatt, han har sovit oroligt de sista 3-4 nätterna.